onsdag 6. juli 2011

Siste dag i Roma

Vår tredje dag på tur og nok en tidlig morgen for å slippe flere timer i kø ved St. Peterskirken.

Suksess. Etter en 45-minutters gåtur fra hotellet og fem minutter i kø kunne vi passere kirkens "flyplass" sikkerhetskontroll. Vel inne i kirken ble vi møtt av korsang og fin musikk fra flere retninger. Kirken er såpass stor at flere av enkelt-kapellene samtidig var i bruk. Vi fant ut at fotografering av seremonier ikke er ok. Vakten prøvde lenge å få kontakt med telelinse-Eivind inntil ordene fra Therese "om det var meg" vakten vinket til, nådde frem. Resten av kirkebesøket gikk ut på fotografering av smått og stort.

Roma er håpløs når det gjelder åpne trådløse nett. Vi var borti én eneste kafé med trådløs nettilgang, og bestilling av billetter til Firenze til neste dag var dermed umulig. Termini-stasjonen lå ikke langt unna hotellet vårt og dermed nesten en time til fots unna St. Peterskirken.

Med Firenze-billett vel i hende var programmet vårt for Roma stort sett unnagjort. Via nok et besøk innom geleteria-baren "Il Carusso", gikk vi på oppdagelsesferd i den nordre delen av Roma. Dette førte til lunsj på en liten lokal trattoria sammen med kun lokale italienere. Det vil være en underdrivelse å si vi følte oss hjelpeløse når vi skulle bestille noe fra menyen som ikke egentlig samsvarte med hva de faktisk hadde igjen i disken. Lasagne ble redningen. I tilegg fikk vi endelig smakt den kraftig oransj-fargede drikken "Aperol Spritz" som vi tidligere kun har observert i Venezia. Bitter og frisk basert på sitruslikør og musserende vin servert med isbiter og en appelsinskive.

Etter ennå en dag med mye fotfart tenkte vi å bruke kvelden nært hotellet for å spare føttene litt. Teori er ikke det samme som praksis og etter et par timer endte vi igjen opp i Trastevere og på pizzabaren "Pizzeria ai Marmi". Pizzabakerne på denne pizzeriaen - hvor det kort tid etter vår ankomst var en flere meter lang kø utenfor - fremsto mer som maskiner enn mennesker i et pizzabakesamarbeid vi nok aldri kommer til å kunne oppleve igjen. Videoklippet rettferdiggjør ikke innsatsen vi var vitne til. Peppes og Dolly kan bare gå å legge seg i skammekroken.Veien tilbake til hotellet ble lang, og for enkelte svært smertefull. Tid for å si "arrivederci Roma" og helleu Firenze (we just arrived in our fantastic boat?!).

Location:Roma, Italia

0 kommentarer: