lørdag 2. juli 2011

'Giorno!

Etter nesten 10 timer på farten fant vi endelig frem til hotell Flavia en grei kilometer unna hoved-togterminalen "Termini". Lite hotell med trivelig betjening. Greit sted for å hvile bena og sove litt mellom slagene, men toalettet kunne gjerne vært pusset opp.

Etter innsjekking dro vi ut på eventyr og etter mange små gater befant vi oss i en veldig park ved Villa Borghese (denne villaen så vi aldri men kartet insisterer på at den finnes). Parken oppsto som kardinal Sciopine Borgheses private "lekeplass" på 1600-tallet, men er nå offentlig og eksotiske dyrelyder kan høres fra den zoologiske parken "Bioparko" som også ligger i området. I ettertid vet vi nå at det er en strålende idé å leie sykkelvogn eller segway for å komme seg rundt hele parken (tips). I parkens sørvestlige kant finnes et utmerket utsiktspunkt med utsikt over mange av Romas prominente bygninger.

Resten av vår første dag i Roma forløp i rolige vendinger med god pizza fra en av romas eldste pizzasteder "Da Ricci" (oppstartet i 1905) og tidlig kveld etter en lang reisedag.

Location:Roma, Italia

0 kommentarer: