tirsdag 22. september 2009

"Tre netter hos Askepott"

Så har vi kommet til Praha (Askepotts hjemland, men ingen prater som Knut Risan her). For å sitere Eivind nok en gang: "Denne byen er mye finere enn Wien, jeg er glad for at vi dro hit". Hostellet vi bor på er så langt det fineste vi har bodd på i løpet av de tre ukene vi har vært på tur. Det ligger ca. 30 min. gange fra sentrum.
Vi har gjort oss noen tanker angående hostellene vi har bodd på. Det begynte med en fuktskadet rønne i København og derfra har hostellene bare blitt finere jo lenger sør og øst i Europa vi har kommet (hvor er logikken?) Pengene strekker tydeligvis lengre til her i øst.
Vi ankom Praha på søndag og ble veldig skeptiske til at togstasjonen ikke hadde noe som lignet på en minibank. I tillegg opplevde vi at kafédamen på toget snudde på visakortet og ikke visste om man kunne betale med det. Men de har minibank, og vi sitter nå med penger som har en verdi som er 3 ganger mindre enn den norske krona. 100 CZK (korona) er ca 30 NOK. Så middag med drikke til ca. 500 CZK (160 NOK) hver liker vi. Vi har også fått med oss orgelkonsert i en flott kirke (og skal på marionett-opera tirsdag kveld). Den flotte Karlsbroen er dessverre omgitt av stilaser (vi burde nok ha skjønt det, så langt på turen har nesten alle fine kirker, monumenter og tårn vært tildejket av stilaser med presenning) og vi har konkludert med at alle stilasene vi har sett omringe flotte byggverk i nesten samtlige byer vi har vært i, gir en viss kontinuitet i bildene våre.
I mangel på klesvaskemuligheter på hotellet i Praha har vi nå oppsøkt et større kjøpesenter og handlet oss rene klær. Onsdag og torsdag blir to lange reisedager. Først syv timer tog Praha-Hannover og dagen etter syv timer tog Hannover-København på vår interrails siste reisedag.
Helt til slutt: Mens vi i går slappet av i en park kom Googles "Street view"-sykkel rullende forbi. Denne sykkelen tar bilder til alle kanter og gjør det mulig å "dra til" en bestemt gate (på http://maps.google.com) og så se seg rundt der. Kanskje kan vi om en stund ses (vinkende fra en huske) på et av disse bildene. Vi legger ut link her når vi finner dette. =D

0 kommentarer: