søndag 20. september 2009

Balkan? Nei, det er Wien!

Vi ankom Wien på torsdag og dagen gikk med til å traske rundt å bli kjent med byen. Vi gikk tilfeldigvis forbi en restaurant som het Apostlelkjelleren. Vi visste vi hadde lest om denne plassen som skulle være litt spesiell. Og for en plass det var. En gammel steinkjeller som kunne dateres tilbake til 1100 tallet. Vi bestilte selvfølgelig Wienersnitzel og mens vi ventet på maten hørte vi et språk vi forsto, bak oss. Vi snudde oss og Eivind utbrøt: "Heisann er dette det norske hjørnet?" og joda der satt det et eldre ektepar fra Hallingdal som etter 4 dager i Wien var veldig glad for å treffe landsmenn. Maten ble etterhvert kald ettersom de hadde mye å prate om og gode tips om ting å gjøre. det var fjerde gangen de var i Wien og kjente byen godt.
Fredagen brukte vi på å besøke Schönbrunn slottet med park og hekkelabyrint. Veldig flott sted og fin utsikt over byen. Vi var der fra kl.10-18 og fikk med oss laging av Apfelstrudel og en smakebit av denne kaken som minte om dårlig eplekake. Derfra dro vi til teknisk museum og var der til det stengte. Masse knapper å trykke på til glede for oss barna! Så satte vi oss på en trikk mot sentrum og hoppet av på et tilfeldig stopp hvor de hadde middag. Samtidig hadde syklistene i Wien en demonstrasjon og masse sykelister stoppet opp all trafikk inn mot sentrum.
Lørdagen brukte vi først i en overfylt handlegate før vi besøkte Mozarts hus. Bra konsept men det var lite sammenheng mellom audioguiden vår og hva som hang på veggene. Vi kjøpte hver vår Mozart sjokoladekule og var greit fornøyd med besøket. Dagen ble avsluttet med å vandre gjennom hagen rundt Belvedere slottet.
Wien har mye å tilby de som har råd til klassiske konserter og de kunstinteresserte. Men ut over det kan nok byen virke litt kjedelig. Man sitter igjen med bilder av et par slott, et flott rådhus (bildet, setter rådhusene i Tromsø og Ålesund i skyggen) og noen kirketårn som har vært tildekt av stilaser og presenninger, for byen i seg selv er grå og gammel. Men vi har hatt der bra her, selv om det ikke kommer på listen over yndlingsbyer.

1 kommentarer:

Unknown sa...

Heiiiiiiiiiiii dere :-)
Endlig fikk jeg tid til å sjekke ut bloggen deres!
Ser ut som om dere har hatt en fantastisk reise i Wien. Så deilig og avslappende å bare reise slik på "måfå".
Det vil jeg og gjøre!!!

Jeg følger dere videre. Hils så mye til Therese-jenta.
Stor klem, Katrine.