søndag 6. september 2009

Amsterdam-Paris på vårt vis

Som nevnt i forrige post fikk vi ikke ta hurtigtog (Thalys) hele veien mellom Amsterdam og Paris. Vi fikk tips om å ta lokaltog opp til Brüssel og derifra prøve å lure oss med på Thalys-toget til Paris.
Lokaltog opp til Brüssel var uproblematisk. Vi gikk av på Brüssel Central og fikk reservert seter på Thalys til Paris flyplass (for 5€ (43 kr) hver, mot 26€ (226 kr) direkte til sentrum) og skulle derfra ta metro inn til sentrum.
Thalys gikk derimot fra Brüssel Midi og vi hoppet på første tog dit. Usikre hoppet vi av på første stasjon; Brüssel Zuide (det skulle bare være ett stopp). Midi er da altså sør/zuide på fransk. Stasjonen var kaos og toget sto ikke på noen skjermer. Hyggelig dame henviste oss til spor 3 og her satt vi og ventet uten at annet skjedde enn noen uforståelige beskjeder over høytaler.
Vi var litt skeptiske og ville dobbeltsjekke. Ganske riktig, Thalys-tog mot Paris gikk fra spor 6 og var fire minutter forsinket. Vi fant setene våre, men de var opptatt og vi ble henvist til vogn 6 (vi var i vogn 28). Lang tur i trange vogner og fra vogn 23 var det første klasse. I det øyeblikket toget begynte å gå spurte vi noen hyggelige tog-vertinner om hjelp. De så fort at vi var på helt feil tog og vårt tog var allerede gått. Vi ble henvist til å prate med tog-manageren og vente på han i kiosk-vognen. Manageren hadde heldigvis bursdag og var i supert humør og vi slapp unna både avgift og bot og vi endte da opp med billig pris på det dyre toget. Lykkelig slutt på dagens togtur.
Vi har nå kommet frem på hostellet i Nord-Paris og her blir vi 3-5 dager.

0 kommentarer: