søndag 6. september 2009

Eerste stop in Amsterdam

Vi dro fra København på natt til torsdag og 15t og 5 togbytter senere ankom
vi Amsterdam. Planen var å tilbringe en dag her for så å dra videre. Planene ble endret takket være Mr. Kristian som kom med mange gode innspill og litt takket være et veldig bra hostell (rent sengetøy, gratis håndduk og to trivelige australiere). Vi har spist pannekoeker, besøkt Anne Frank, tatt Bols-touren (opprinnelsen til Genever og har i dag eget akademi) og vandret mye i Amsterdams gater, noen med eksotisk belysning.
Negative ting ved Amsterdam: Kaotisk trafikkbilde (vi er uskadet), litt for mye turister samlet (alle turistene minglet på samme steder samtidig)
Positive ting: Koslige trange gater utenfor kjernen, billig øl og mat (på de rette stedene), nederlandsk vennlighet samt morsomt men uforståelige språk.
I morgen var planen å ta hurtigtoget til Paris (4 timer), men iflg. en ellers hyggelig billettmann prioriteres bare fullpris-reisende og turen går derfor til Brüssel. Vi har allerede booket hostell i Paris og skal derfor nå på eventyr og finne et annet tog til Europas Tromsø.

1 kommentarer:

Arne sa...

Vi traff flere trivelige hollendere i Trollheimen. De forstår både "ertesuppe" og "kålrabistappe". Skuffende nok bruker de ikke tresko når de går i den norske fjellheimen.