mandag 11. juli 2011

Arrivederci til gelato, caprese, prosecco og behov for daglig solfaktor

10. juli: Siste dag i Milano startet i det 8 etasjer høye kjøpesenteret Coin. Her hadde de alt fra dyre ting, til priser som lommebøkene våre tålte. Eivind som vanligvis kjeder seg på slike sentre synes ikke dette var så gærnt. Det var opptil 50% salg og han fikk seg både linskjorte og dress en herremann verdig. Therese fant seg en flott kjole som hun nok ikke ville tatt seg råd til om den ikke var på 50% salg. Vel fornøyde med den lille shoppingrunden gikk turen igjen til Duomoen. Vi ønsket å gjøre et nytt forsøk på å komme opp på taket til denne mektige kirken siden det første forsøket ble vi stoppet av torden og regn. Denne dagen var det strålende sol og ca. 31 grader. Vi kunne velge mellom heis eller trapp. Trappen var billigst og siden vi er blitt så vant med dette tok vi fatt på oppstigningen. Det gikk overraskende lett og vi kjente ikke engang tegn til melkesyre i bena, men varmen gjorde sitt og vi var meget glade vi hadde tatt med vannflasken.

Vel oppe blant de mange spirene bredte en flott utsikt over Milano seg for våre øyne og en herlig avkjølende bris fant vi vel oppe. Hoveddspiret har vært under oppussing siden 2009 og det så nå ut som at de var rundt halvveis, etter stillasplasseringen å dømme. Informasjonsplakater rundt omkring kunne fortelle at man kunne overvære klassiske konserter på taket på kveldstid. Dette er nok en flott opplevelse som det kan være greit å være oppmerksom på. Vi fikk knipset noen bilder av byen før vi trasket ned igjen.

Ettersom vi aldri har vært i Milano før tenkte vi at vi skulle finne ut av hvordan vi lettest mulig kunne komme oss til Malpensa flyplassen utenfor byen, til vårt relativt tidlige fly dagen etter. Vi ønsket ikke å måtte reise innom sentralstasjonen og ble veldig fornøyd når vi så at vi hadde mulighet til å ta Malpensa Expressen rett til flyplassen fra metrostasjonen Cadorna. Veien til metrostasjonen var kort. Trikk fra hotellet, hoppe på metro ved Duomoen og bare tre stasjoner unna. Supre saker. Vi fikk samtidig kjøpt billett til ekspressen. Vi gjør alt for å slippe stress.

Like i nærheten av Cadorna ligger en av de store parkene i sentrum, Parco Sempione. Vi tok oss også en tur hit med lunsj til picnic og Eivind fikk seg en liten blund på gresset før vi gikk videre. En liten kikk på "se og gjøre" listen viste at vi ikke var så langt unna nok en anbefalt isbar. Joda, vi har spist masse is på denne turen, men det er alltid plass til mer! Shokolato hadde spesialisert seg på sjokoladeis og det var virkelig sjokoladeis vi fikk. Isen hadde en så kraftig og rik sjokoladesmak som vi aldri før har smakt. Vi rangerer den til å være den beste isen vi har spist i Italia. Rett etter følger pistasjeisen fra Il-Caruso i Roma og mandelisen fra Carabé i Firenze.

Vi har virkelig hatt en flott tur. Vi har spist Mozzarella, vi har spist is, drukket kaffe og Prosecco. For ikke å snakke om all den gode vinen. Og vi har opplevd noen fantastiske steder. Det er med en smule vemod at vi må konstantere at Italiaturen vår nå er over Men alle var enige om at det hadde vært en fin tur.

Arriverderchi Italia! Nå videre til Norge (uten tog), og neida, bloggingen er ikke slutt helt ennå, mer ferie igjen ^^

Noen punkter fra turen:
Turens høydepunkt: Firenze og Sienna. To virkelig flotte byer med massevis av sjarm.
Turens lavmål: Pisa. Mirakelplassen er det eneste fine med denne byen som ellers er en skygge av seg selv og som ikke gjenspeiler det Italia som vi vet finnes.
Turens beste is: sjokoladeis i Milano (Shokolato?), pistasjeis i Roma (Il Caruso), mandelis i Firenze (Carabé)
Turens beste opphold: Bed & breakfast Sognando Firenze, i Firenze

0 kommentarer: