lørdag 12. september 2009

Fra en rosehage i Lyon

I Lyon er det flere som ikke forstår engelsk enn de som gjør det, men det gjør ingenting. Vi har likevel klart å handle både vin, kaffe, kaker og handlet lunsj på et lite lokalt marked ved å peke, gestikulere og le når vi tror de slår av en fransk vits.
Vi holder til på herberget "Auberges de Jaunesse" litt oppi fjellsiden på Vieux Lyon (gamlebyen). Her har vi en liten uteplatting med fantisk utsikt over byen og elvene Saône og Rhône. Slettes ikke dumt å knaske pariserloff med syltetøy til frokost med denne utsikten (pariserloff begynner vi derimot å få nok av).
Lyon står på Unescos verdensarv-liste, og det er ikke uten grunn. Trange brolagte gater som klamrer seg opp mot gamle romerske ruiner, fantastiske gotiske kirker og Notre Dame de Fourvière. Sistnevnte troner over byen og har en fantastisk utsmykking, noe som gjorde at Therese mente det var et prinsesseslott og at ville bo der.
Torsdag varvi leie av fast food og bestemte oss for å skeie ut med litt skikkelig fransk bondekost og havnet på boucheronen Notre Maison. Her holdt vi på å ete oss rett ihjel, mengdene var enorme. Forrett: et svært fat med lokal spekepølse servert med brød (nå kunne vi gått derifra passe mette). Hovedrett, Therese: Stor bit lokal blodpølse servert med masse karamelisert eple; Eivind: En svær bit surret svinestek nedsenket i vinsaus sammen med tre små potetbiter og litt gulrot. Vi klarte ikke spise opp maten vår men fikk likevel dessert. Mens Therese bestilte noe som hørtes godt ut og var noe mellom cottage cheese og melkeringe servert med rømme og sukker, valgte Eivind det som sto nederst på dessert-kartet. Dette var da en kremost tilsatt hvitløk, purreløk, pepper, salt, eddik og olivenolje. Veldig spesielt, men ikke gærnt (det var litt igjen og Therese sin var nok best). kjempetrivelig betjening og en kveld vi husker lenge.
Nå ligger vi i gresset rett rosehagen i parken Téte d'or og slapper av etter å ha sett både løve, leopard, giraffer, aper og mange andre dyr i parkens zoologiske hage. Fin avslutning på formiddagen etter å ha brukt flere timer på kino-museet etter Lumiere-brødrene (anbefales, knapper som kan trykkes på, og da snurrer ting rundt). =D
I morgen, søndag, går turen videre til Sveits og byen Bern. Her skal vi bo i tre dager men vil dra på dagsturer rundt i Sveits med tog. Det blir nok fint =)

1 kommentarer:

Arne sa...

Dere får ta med meg neste gang, så blir det ikke noen rester =)